In love with DALMATINSKA PAŠTICADA!

Ovaj post definitivno neće imati nikakve veze sa kozmetikom, ali jednostavno moram napisati ovaj post. 🙂

Oni koji me poznaju znaju da jedem sveee, stalno, uvijek, bilo kad i bilo što. Hmm da jako sam lijepo ovo napisala.
Volim hranu i stvarno uživam u njoj. Sva sreća što mi se još uvijek nije počelo primati pa ljudi ne vjeruju da jedem toliko koliko jedem.

Uglavnom, nedavno sam ponovo jela svoje omiljeno jelo – dalmatinsku pašticadu! To je nešto najnajnajfinije, uz ribe i škampiće naravno (ne smijem njih zaboraviti)!

Evo pogledajte slikice te klope…

pasticada

pasticada1

Jelo od kojeg se sigurno možete lijepo najesti, nije preteško, ne mora biti previše začinjeno da bi bilo fino…ma joj njammm

Odlučila sam s vama podijeliti svoj recept za dalmatinsku pašticadu 🙂
Možda se nađe netko među vama tko će isprobati recept i ostati oduševljen (naravno..).

Pa evogac…

DALMATINSKA PAŠTICADA
(recept za 4 osobe)

Sastojci:

1 kg junećeg frikandoa (dio buta)

1 kg luka

3-4 mrkve

3 klinčića

žlica senfa

korijen celera

20 dag suhih šljiva

10 dag pancete

1 režanj češnjaka

sol

papar

vegeta

1/2 L crnog vina

2-3 lovorova lista

200 ml ulja

Priprema:

Meso posoliti, našpikati pancetom (pancetu narezati na manje komadiće), sjeckanom mrkvom, češnjakom, dodati klinčiće i listove lovora i ostaviti preko noći u octu razblaženom vodom. Ostaviti u hladnjaku preko noći.

Sutradan popržiti meso, dodati nasjeckani luk, povrće i suhe šljive te kratko propirjati.
Podliti vinom i vodom tek toliko da prekrije meso i povrće te kuhati 2 i pol do 3 sata na laganoj vatri.

Pred kraj dodati papra i po potrebi dodati još soli.

Na kraju izvaditi meso, narezati ga na tanke komade i dodati mu umak od propasiranog povrća (koje se kuhalo s mesom).

Narezano meso staviti u umak i kuhati još cca pola sata.

Poslužiti uz njoke. Najbolje je i najfinije kada su njoki domaći, no mogu poslužiti i kupovni njoki.

Ako netko stvarno poželi napraviti ovu klopu, evo i recept za domaće njoke. 🙂

DOMAĆI NJOKI OD KRUMPIRA

Sastojci:

1,5 kg bijeloga krumpira

1/2 kg oštrog brašna

3 jaja

3 žličice soli

 250 g maslaca ili domaće svinjske masti

100 g pšenične krupice (griza)

po želji: mljeveni muškatni oraščić

Priprema:

Oguliti krumpir i skuhati ga u slanoj vodi, dobro procijediti i zgnječiti ga kao kad radimo pire krumpir.

Staviti skuhani krumpir na podlogu na kojoj ćemo raditi njoke, na njega dodati maslac narezan na listiće i ostaviti kratko da se krumpir malo ohladi.

Na krumpir dodati ostale sastojke i brzo umijesiti tijesto.

Razvaljavati tijesto na trakice cca debljine palca i rezati na dužinu od 2 cm.

Kuhati njoke u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu i poslužiti na način koji želite. U ovom slučaju s pašticadom.

Eto ga 🙂

Stvarno se nadam da će se naći netko tko će isprobati recept i tko će biti zadovoljan skuhanim. 🙂

 

Jeste li ikada probali pašticadu?
Ako jeste, jel valjalo?

😀

xoxo

iveee

Oglasi

One thought on “In love with DALMATINSKA PAŠTICADA!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s