[recenzija] SAN prirodna kozmetika

Pozdrav dragi moji,

Prije određenog vremena stigle su mi tri kreme SAN prirodne kozmetike, te sam ih drage volje isprobala i istestirala, a sada ću s vama podijeliti svoje dojmove i kompletnu recenziju.

10466789_10202696613111401_304062222_n-horz

Inače, radi se o prirodnoj kozmetici koja je nastala iz čistog hobija koji je kasnije, zahvaljujući potpori onih koji su probali kreme, prerastao u ozbiljnu proizvodnju. Više o tome kako je nastala SAN prirodna kozmetika možete pročitati na njihovoj web stranici, a ovdje bih podijelila jedan dio njihovih riječi:

”U SAN prirodnoj kozmetici ima nekoliko, rekli bismo, čudesnih sastojaka. Maslinovo i bademovo ulje su toliko bogati vitaminima, a shea maslac i kakao toliko hranjivi i dobri za našu kožu, no, ono što nas stalno oduševljava je eterično ulje čajevca. Uz eterično ulje lavande ono je jedino eterično ulje koje nerazrijeđeno možemo stavljati na našu kožu. Jedna kap je dovoljna za prištić, upalu, ranicu pa da već pomogne pri zacjeljenju. Naše cijelo tijelo, pa tako i kože, njegov najveći organ ima prirodnu sposobnost samoiscjeljivanja, mi mu samo pri tome trebamo pomoći.”

SAN proizvodi nisu testirani na životinjama. Ne sadrže bojila, alkohol, silikon, umjetne mirise, niti parabene.

„Onako kako je to priroda zamislila, mi smo napravili.‟  – SAN prirodna kozmetika

Iva iPhone4 109

Trenutno su u ponudi tri kreme: dnevna hranjiva krema za lice, noćna hidratantna krema za lice i dječja krema.

cover1izvor: san10.hr

Krenimo sa recenzijom jer imam puno toga za reći i puno fotografija za pokazati. 🙂

Dnevna hranjiva krema za lice
&
Noćna hidratantna krema za lice

Iva iPhone4 117

AMBALAŽA

Prvo ću pisati o ambalaži jer obje kreme, i dnevna i noćna, dolaze u kartonskim kutijicama. Dnevna hidratantna krema za lice dolazi u svijetlo zelenoj – mint kutijici, a noćna hranjiva krema za lice dolazi u tamno plavoj kutijici. Na kartonskoj kutijici nalaze se sve osnovne informacije o samom proizvodu – logo SAN prirodne kozmetike, količina, ukratko o kremi, zanimljivost o sastojcima, namjena, način primjene, sastojci i uputstvo za čuvanje kreme.

Ambalaža je potpuno jednostavna, ali svejedno se na njoj nalaze sve važne informacije koje želimo znati o proizvodu prije nego što ga krenemo koristiti.

Iva iPhone4 128

Unutar kartonske kutijice nalazi se krema u jednostavnoj bijeloj plastičnoj teglici u količini od 50 ml. Etiketa je sasvim jednostavna, na njoj se nalazi samo logo SAN prirodne kozmetike i naziv Noćna hranjiva ili Dnevna hidratantna krema za lice. Teglica je čvrsta i kvalitetna, sa poklopcem na odvrtavanje i nema straha da će poklopac otpasti. Također, pri eventualnom padu sa neke normalne visine teglica se neće slomiti.

Iva iPhone4 129

Osim što je teglica zaista čvrsta i kvalitetna, kreme ispod poklopca imaju ‘poklopac’ koji dodatno štiti sam proizvod. Taj poklopac je nataknut na teglicu i ne može lako otpasti, baš ga se treba primiti i podići.

Iva iPhone4 130

Kliknite na fotografiju ako želite vidjeti istu u većoj verziji. 😉

Iva iPhone4 120-horz

Iva iPhone4 122-horz

NAMJENA

DNEVNA hidratantna krema za lice: ”SAN dnevna hidratantna krema za lice njeguje, štiti, hrani i pomlađuje Vašu kožu. Prilagođena je njezi suhe do mješovite kože, a njena brzoupijajuća svojstva i bogatstvo vitamina i antioksidansa čine je idealnom za svakodnevnu uporabu te je odlična podloga za šminku.”

Iva iPhone4 124-horz

NOĆNA hranjiva krema za lice: ”SAN noćna hranjiva krema njeguje, štiti i hrani kožu svim potrebnim nutrijentima pa je nakon njene uporabe Vaša koža ujutro revitalizirana i obnovljena, spremna podnijeti sve što joj donosi novi dan. Namijenjena je pojačanoj njezi suhe do mješovite kože tijekom noći, zbog čega je bogatija uljima od SAN dnevne hidratantne kreme. Izvrsna je i za njegu zrele kože.”

NAČIN PRIMJENE

Dnevnu kremu sam nanosila ujutro nakon buđenja i čišćenja lica blagim tonikom, lagano umasiravajući kružnim pokretima kremu na kožu lica i na vrat. Kremu sam nanosila u tankom sloju, onolikom koji je potreban mojoj koži. Oni sa izrazito suhom kožom možda bi trebali nanijeti kremu u mrvicu većoj količini, ali nije potrebno pretjerivati. Potrebno je pričekati 10-ak minuta da se krema potpuno upije, a onda možete bez problema nanijeti šminku (npr.) jer će se krema potpuno upiti. Ne upija se baš odmah, treba malo vremena, no mene osobno to ne smeta jer tako i tako ne izlazim iz kuće odmah nakon što nanesem kremu na lice.

Noćnu kremu sam nanosila prije spavanja, također nakon čišćenja lica. Očistila sam lice od šminke sredstvom za skidanje šminke i još sam dodatno očistila lice tonikom. Bitno je da kremu nanosite na potpuno čisto lice jer ako je nanosite preko makar tankog sloja šminke onda krema nema smisla jer neće moći prodrijeti u kožu i napraviti ono za što služi.

DJELOVANJE

Obje kreme, i DNEVNA hidratantna krema za lice i NOĆNA hranjiva krema za lice su se na mojoj mješovitoj koži pokazale kao odlične, koža je dovoljno nahranjena i na izgled zdravija. Kreme mi nisu izazvale stvaranje prištića niti bilo kakvih problema na koži, niti se pojavlo crvenilo. Moja koža uz ove kreme ne traži nikakve dodatne serume ili nešto slično, dovoljne su mi samo ove dvije kreme za potpunu njegu kože lica.
Znam da se oni s masnom kožom često ustručavaju koristiti kreme koje sadrže ulja, no preporučam i masnokošcima da isprobaju ove dvije kreme jer mislim da bi ove kreme odgovarale i tom tipu kože. Također, mislim da su ove kreme baš idealne za mješovitu kožu, a za one sa izrazito suhom kožom vjerojatno ne bi bile dovoljne.

SASTOJCI

DNEVNA hidratantna krema za lice: AQUA, OLEA EUROPEA FRUIT OIL (OLIVE OIL EXTRA VIRGIN), PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (ALMOND OIL), BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEA BUTTER), THEOBROMA CACAO SEED BUTTER (CACAO BUTTER), GLYCERIN (VEGETABLE), PETROLATUM, LANOLIN, TRITICUM VULGARE GERM OIL (WHEAT GERM OIL), CERA ALBA (BEESWAX), UREA, ALGAE (RED ALGA), CHOLESTEROL, TOCOPHEROL (VITAMIN E), CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL 0,1% (ORANGE ESSENTIAL OIL), CITRUS LIMON PEEL OIL 0,1% (LEMON ESSENTIAL OIL), aler. komponente iz eteričnih ulja: LIMONEN, CITRAL, UDEKANAL.

NOĆNA hranjiva krema za lice: AQUA, OLEA EUROPEA FRUIT OIL (OLIVE OIL EXTRA VIRGIN), PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (ALMOND OIL), LANOLIN, BUTYROSSPERMUM PARKII BUTTER (SHEA BUTTER), THEOBROMA CACAO SEED BUTTER (CACAO BUTTER), GLYCERIN (VEGETABLE), PETROLATUM, TRITICUM VULGARE GERM OIL (WHEAT GERM OIL), CERA ALBA (BEESWAX), UREA, ALGAE (RED ALGA), CHOLESTEROL, TOCOPHEROL (VITAMIN E), AROMA.

Iva iPhone4 126-horz

Svi ovi sastojci me jednostavno oduševljavaju, sve je prirodno i prepuno vitamina kojih koži nikad nije previše. Antibakterijska svojstva su također veliki plus jer su ove kreme pogodne i za one koji imaju malih problema s prištićima jer kreme neće iziritirati kožu. Kreme sadrže prirodna biljna ulja, bademovo i maslinovo ulje te ulje pšeničnih klica, a i gel crvene alge su izvor vitamina i antioksidansa. Ovi sastojci će nahraniti kožu i ona će zadržati svoju prirodnu vlažnost, a osim toga ovi sastojci usporavaju starenje kože. Lanolin, shea maslac, kakao maslac i pčelinji vosak pružaju koži dodatnu vanjsku zaštitu. Naravno, u dnevnoj i noćnoj kremi ovi sastojci se nalaze u različitim omjerima, no u obje kreme doprinose bogatstvu vitamina, hrane kožu i pružaju joj potrebnu njegu. Za miris su zaslužna čista eterična ulja zbog kojih kreme imaju ugodan i prepoznatljiv miris.

Naravno, primjećujete da je jedan od sastojaka gel crvene alge pa pazite, ukoliko ste alergični na alge radije nemojte koristiti ove kreme da vam ne bi izazvale alergijske iritacije na koži, to vam zaista ne treba. 🙂

TEKSTURA i MIRIS

Iva iPhone4 131

Obje kreme su gušće i kremaste teksture. Dnevna krema ima malo rjeđu teksturu, dok je noćna krema je prilično gusta i jako kremasta. Obje su blago žućkaste boje. Obje kreme imaju u sebi sitne grudice, no to je napomenuto na ambalaži – na temperaturi nižoj od 15°C mogu se pojaviti sitne grudice. Te grudice nisu nikakav problem jer se pod toplinom prstiju rastope i lijepo stope s ostatkom kreme.

Iva iPhone4 134-horznoćna – dnevna

Dnevna krema se lako razmazuje i dovoljno je nanijeti malu količinu kreme za cijelo lice. Pošto je noćna krema malo gušća teže se razmazuje, no to je normalno za ovakav tip noćne kreme.

Iva iPhone4 137

Miris obje kreme je uočljiv, no ne smeta za nos i zaista je ugodan. Ne mogu točno odrediti na što me miris podsjeća, no mogu sa sigurnošću reći da je miris takav da se neće naći nitko kome bi miris mogao smetati. Zaista je lagan i ugodan miris, a osim toga ne zadržava se dugo na koži što je meni osobno plus jer ne volim kada mi lice miriši po bilo kakvoj kremi.

MOJ DOJAM

Moja koža je, kao što sam već napisala, mješovita sa masnijom T-zonom i suhim obrazima, a čak bih mogla reći da nekada izgledaju ne suho, već zaista dehidrirano. Ne odgovaraju mi sve kreme za lice, nekada mi odgovaraju one kreme za suhu kožu, a nekada za mješovitu do masnu, baš moram isprobati i vidjeti kako reagira na mojoj koži lica. Jedino što znam je da kada biram kreme za lice da biram one koje imaju hranjive sastojke koji mogu napraviti nešto pozitivno na mojoj koži.
Nakon korištenja ovih krema moje lice izgleda zdravo, svježe, bez prištića, bez crvenila ili bilo kakvih iritacija.

Obje kreme dolaze u teglicama od 50 ml, a cijena im je 45,00 kn. Imaju rok trajanja od 12 mjeseci od datuma proizvodnje koji se nalazi na ambalaži pa imate zaista dovoljno vremena da ih potrošite. Dobro ih je čuvati na suhom mjestu koje nije izloženo izravnim sunčevim zrakama na temperaturi do 25°C.

Dječja krema za njegu i zaštitu kože

Iva iPhone4 111

AMBALAŽA

Ambalaža je ista kao kod prve dvije kreme, samo ova krema ne dolazi u kartonskoj kutijici već samo u teglici. Na nalijepljenoj etiketi nalaze se sve informacije o samom proizvodu. Ispod poklopca isto kao i dnevna i noćna krema ima dodatni zaštitni poklopac.

Iva iPhone4 114

Riječi proizvođača:

”SAN dječja krema za njegu i zaštitu kože djeluje protuupalno, vlaži kožu na prirodan način, pomaže njezinom prirodnom zacjeljivanju te joj daje sve potrebne hranjive sastojke. Njezina jedinstvena formula prilagođena je i najosjetljivijoj dječjoj koži.Kakao maslac i maslinovo ulje vlaže kožu i hrane je E vitaminom te sadrže veliku količinu antioksidansa, koji sprečavaju propadanje kože.Shea maslac zbog obilja A i E vitamina te proteina i minerala pomaže pri regeneraciji kože. Regeneraciji kože doprinosi i kantarionovo ulje (ulje gospine trave), koje uz eterična ulja također djeluje protuupalno.

Za njegu pelenske regije beba i male djecesmiruje osip i crvenilo kože, štiti kožu od nepoželjnih vanjskih utjecaja, čini kožu otpornijom, zadržava prirodnu vlažnost kože, pruža potrebnu njegu tijekom cijelog dana. Za svakodnevnu uporabu krema se nanosi na dječju guzu nakon svake promjene pelena te prije spavanja. Za njegu osjetljive kože cijelog tijela krema se na potrebna mjesta nanosi najmanje dva puta dnevno, dok se koža ne obnovi.”

NAMJENA

Namijenjena je prvenstveno za osjetljivu dječju kožu, no ja sam je koristila u druge svrhe. Ja sam je koristila nakon depilacije kako bih smirila iritaciju kože. Također, namijenjena je za svakodnevnu upotrebu i nanošenje na potrebna mjesta sve dok se koža ne obnovi.

Iva iPhone4 112

DJELOVANJE

Kako sam je koristila nakon depilacije moram reći da sam se baš ugodno iznenadila. Krema je lijepo navlažila kožu, nahranila je i spriječila crvenilo nakon depilacije. Također je možete koristiti i nakon brijanja (i muškarci i žene).

”SAN dječja krema vlaži kožu na prirodan način, smiruje osip i crvenilo kože, pomaže njenom prirodnom zacjeljivanju i daje joj sve potrebne hranjive sastojke.”

SASTOJCI

AQUA, LANOLIN, PETROLATUM, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER (CACAO BUTTER), OLEA EUROPEA FRUIT OIL (OLIVE OIL EXTRA VIRGIN), GLYCERIN (VEGETABLE), HYPERICUM PERFORATUM OIL (ST JOHN’S WORT OIL), BUTYLROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEA BUTTER), CERA ALBA (BEESWAX), TOCOPHEROL (VITAMIN E), CETEARYL ALCOHOL ET SODIUM CETEARYL SULFATE, CHOLESTEROL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL 0,1% (LAVANDER ESSENTIAL OIL), MALALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL 0,1% (TEE TREE ESSENTIAL OIL), miris. aler. komponente iz eteričnih ulja: LINALOL, LINALIL-ACETAT, TERPINEN-4-OL.

Iva iPhone4 113

TEKSTURA I MIRIS

Teksturom je najgušće od sve tri SAN kreme. Blijedožute boje je i baš podsjeća i bojom i teksturom na one standardne kreme za bebinu guzu.

Iva iPhone4 116

Miris bih definirala kao miris standardne kreme za bebinu guzu, a u slučaju da ne znate kakav je to miris onda bih rekla da miriši poput neke medicinske kreme. Miris nije neugodan, ali je specifičan.

MOJ DOJAM

Idealna mi je za korištenje nakon depilacije ili kod nekih sitnih ozljeda poput malih porezotina koje znaju nastati uslijed brijanja. Definitivno ubrzava zarastanje malih porezotina i sprječava pojavu crvenila nakon depilacije.

Ova krema dolazi u teglicama u tri veličine: 50 ml (20,00 kn), 200 ml (45,00 kn) i 500 ml (85,00 kn). Imaju rok trajanja od 12 mjeseci od datuma proizvodnje koji se nalazi na ambalaži. Dobro ju je čuvati na suhom mjestu koje nije izloženo izravnim sunčevim zrakama na temperaturi do 25°C.

Kreme možete naručiti i kupiti preko SAN internet dućana, a informacije o ostalim prodajnim mjestima možete pronaći na web stranici. 🙂

Jeste li isprobali neku kremu SAN prirodne kozmetike? Ako jeste, kakvi su vaši dojmovi?

xoxo,

aa

*PR proizvodi

9 misli o “[recenzija] SAN prirodna kozmetika

  1. Lil'Mee kaže:

    Moji su dojmovi vrlo slični, ovo su tri odlične kremice! 🙂 Dnevnu i noćnu nastavljam koristiti najesen, za ljeto su mi ipak malo preteške. Ali dok sam ih koristila lice mi je bilo savršeno čisto, svi prištići nestali, fascinantno!
    Dječja mi je super za umirivanje kože poslije depilacije, a sada i poslije sunčanja – također je i meni i dečku super za zacjeljivanje sitnih ranica i porezotina. Divna krema! ❤

  2. Selma Aganagic-Gabela kaže:

    Cim sam ugledala bademovo ulje – odmah zamisli podizanje usiju kao kod cuke 😀
    Zanimljivo mi djeluju, mene je mozda najvise zaintrigirala nocna kremica.
    A glede @vilia koju bi sad neke moje kolege sa posla nazvale ‘grammar nazi’ bih se slozila sa distinkcijom izmedju dehidrirane i suhe koze. A glede ostalog za gramatiku samo cu reci – grammar nazi! :)))
    Nije to tako strasno, lapsus calami.

    • Iva P. kaže:

      Jao sad si me sjetila latinskog sa ovim komentarom i moram priznati da mi malo fali. 🙂
      Noćna kremica je mrak, ujutro lice stvarno izgleda zdravo i svježe.

  3. vilia kaže:

    Koza kojoj je potrebna hidratacija je dehidrirana koza a ne suha. Sto znaci da svakoj suhoj kozi ne treba nuzno hidratacije. Suha koza je tip a dehidrirana koza (kojoj treba “vode”) je samo stanje koze.
    Ne ide: reci cu vam moje dojmove, nego svoje dojmove.
    Pozdrav 🙂

    • Iva P. kaže:

      Hvala na komentaru.
      Naravno da nije isto suha i dehidrirana koža, to su dvije različite stvari, no kada dermatolog kaže da je koža mješovita sa masnijom t-zonom i suhim obrazima i da je na mjestima dehidrirana, onda je valjda tako. 🙂
      Citiram svoju drago blogokolegicu Martinu: ”Točno i netočno, suhoj koži najviše nedostaje lipida i masnoće, a samim tim dobiva i hidrataciju.”
      🙂

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.