Nedavno, točnije početkom ovog tjedna, uhvatila me zaraza pečenja kolača u mikrovalnoj. Ljudi, u mikrovalnoj se može ispeć pravi kolač! Ok, kuhinjom se ne šire fini mirisi, nema slatkog iščekivanja, ali ovo je super za sve one koji bi pojeli nešto slatko, a žele utrošiti minimalnu količinu vremena i električne energije. Od kad sam ovo otkrila svaki dan sam ispekla nešto novo. I vjerujte, ovako se može ispeći i najobičniji biskvit! Ovaj kolač je više „sticky“ teksture upravo zbog sastojaka i samo jednog žumanjka, ali vjerujem da će vam se svidjeti. Najfiniji je dok je topao, a mislim da ni neće duže poživjeti. Da vas ne gnjavim dalje s tekstom, ispod su fotke i recept, a ako vam se svidi pišite ispod u komentare! 🙂
SASTOJCI:
1 žumanjak
1 žlica meda
2 žlice maslinovog ulja
5 žlica skuhane crne kave
3 žlice brašna
½ žličice praška za pecivo
1 banana
PRIPREMA:
Izmutite žumanjak i med, dodajte ulje i kavu i dobro promiješajte. U smjesu dodajte brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo, sve dobro povežite i dodajte bananu narezanu na komadiće. Izlijte u prethodnu namašćene i pobrašnjene zdjelice ili šalice i „pecite“ u mikrovalnoj na srednje jakoj temperaturi, 3 minute.
Jednostavnije ne može, zar ne? 😀
Ana
Ovo je čisto savršenstvo! Ja sam maslinovo ulje zamijenila kokosovim, a za brašno sam koristila zobeno (u blenderu samljela zobene pahuljice).
Jednostavan, brz i zgodan receptić! Volim takve instant slatkoće ;).