10 Savjeta za savrsenu manikuru

juliana-nails-manikura

1. Prije nanošenja laka za nokte detaljno očistite nokat od svih nečistoća

Lak se kvalitetno prima na nokat jedino kada je nokat potpuno čist i suh. Prije nanošenja laka nokte očistite odstranjivačem laka za nokte te operite ruke sapunom, no obavezno pričekajte da vam se ruke sasvim osuše. Također, prije nanošenja laka na nokte nemojte koristiti nikakve masne kreme za ruke niti ulja za njegu kože. Oni će zamastiti nokte i lak se na njih neće dobro primiti.

2. Koristite bazni lak

Bazni lak za nokte služi kao podloga laku u boji, a ujedno i štiti vaš nokat. Znamo da lakovi u tamnim nijansama često ostave tragove na noktima, a to je nešto što želimo izbjeći nanošenjem baznog laka. Lak u boji će se bolje primiti na bazni lak nego na vaš nokat te će vam manikura trajati mnogo duže. Potrebno je nanijeti ili jedan ili dva tanka sloja baznog laka, pričekati da se on u potpunosti osuši, a nakon toga slijedi lak u boji.

3. Lak za nokte nanosite u tankom sloju u tri poteza

Najljepše ćete nanijeti lak ako ga nanosite u 3 tanka, uska i jednaka poteza. Prvi potez neka ide po sredini nokta, zatim po jedan sa svake strane. Ako niste zadovoljni time koliko je boja intenzivna, ponovite postupak, no pazite da se prvi sloj laka u potpunosti osušio i da ponovno nanosite lak u tankom sloju.

4. Nemojte nanositi lak skroz do ruba nokta

Ako želite da vam nokti izgledaju elegantnije i uže, nemojte nanositi lak skroz do ruba noktiju već sa svake strane nokta ostavite 1 mm.

5. Nadlak nanesite brzo i u malo debljem sloju

Lakiranje noktiju uvijek završite nanošenjem nadlaka jer će on zaštititi lak u boji i manikura će vam duže trajati. Možete birati između više vrsta nadlaka, no najpopularniji su oni koji se brzo suše. Nadlak nanesite u 3 poteza, kao što ste nanosili i lak u boji, no nanesite ga u malo debljem sloju. Naravno, nemojte pretjerati sa debljinom sloja nadlaka.

Preostalih 5 savjeta pročitajte
OVDJE!
Tester.hr

* * *

Jesu li vam korisni ovi savjeti?
Imate li vi još neki savjet za savršene nokte i manikuru?

❤

xoxo,

aa

Jedna misao o “10 Savjeta za savrsenu manikuru

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.